Bedrijfsruimte

Bedrijfsruimtes - Voorkleur kleuradvies


Werkruimte tekstbureau in groen en zwartDeze werkruimte aan huis, van Tekstbureau Streep, mocht een geheel eigen sfeer krijgen. Dit frisse groen houdt het hoofd helder. Gecombineerd met zwart, werd het toch een kantoorruimte.


Bureau Judith van der Kleij - Advies en projectondersteuning - zocht voor haar nieuwe behuizing een sfeervolle, maar zakelijke kleur als aanvulling op het zachtgeel van het bestaande houtwerk. De schoorsteen in een bij het geel passend creme-wit maakt het geheel bijzonder contrastrijk.


In de nieuwe behuizing van Stichting de Binnenvest in Leiden domineerde het rood van de vloer de atmosfeer behoorlijk. Gezien de doelgroep van de Maatschappelijke opvang werd rust inbrengen het uitgangspunt van het kleuradvies. Gekozen is voor een blauwgroen, dat met alle grijzen in het gebouw een mooi geheel vormt. De kasten van sloophout in groen- en roodtinten zorgen voor de verbinding. Een gewaagde keuze, die goed heeft gewerkt. De sfeer werd kleurrijk, maar harmonieus en huiselijk.


Kinderdagverblijf De Kattekop was door de architect duidelijk "ingekleurd" vanaf de tekentafel. Wel met logica, maar voor de kinderen met weinig meerwaarde. De volle aardekleuren her en der maakten de wanden wel erg hoog t.o.v. de lage meubels (en de kinderen).
De wens van het personeel was verandering, maar rust voor de kinderen stond voorop. We kozen voor een serie van 4 modern ogende pasteltinten, evenwichtig verspreid door het gebouw. In deze "huishoek" kreeg een verlaagd wandje een kleur, om de veel hogere wand optisch te breken.


De babyruimtes kregen een lila wandje, naast wit en zachtgroen bij de bedjes. De babyruimtes werden de "liefste" ruimtes.


Bij binnenkomst in de hal en verspreid in de gangen enkele fris oranje wandjes. Ook geïnspireerd op het oranje logo van het dagverblijf.


De grote peuterruimtes kregen een lambrisering in lichtgroen, om het spelen op de grond wat knusser te maken voor de kinderen. Als "accentkleur" het turquoise in de huishoek.


In deze gang is nog net te zien dat de nis waarin de keuken met bar ligt, een opvallend rood kreeg, de enige niet-pastelkleur. Dit omdat het een centrale plek in het gebouw inneemt voor zowel personeel als ouders, die daarom vanuit de hal wel wat aandacht mag trekken.


Hier is te zien dat de kleuren in de gangen slechts op enkele wandjes zijn aangebracht. Achterin links ligt nog een oranje wandje, aan de knutselhoek met bijpassend linoleum. Tussendoor bleven de smallere delen van de gangen wit, om ze licht, ruim en rustig te houden.


De koffiekamer voor de leidsters is erg klein, zodat we creatief met kleur moesten omgaan. Hier tegenover ligt eenzelfde nis, ernaast nog een turquoise wandje.


Astri beleidsonderzoek en -advies wilde met kleurgebruik creativiteit en inspiratie uitstralen. Een eerste stap was al gezet met een rode wand in de vergaderruimte. De opdracht: meer kleur, in een harmonisch geheel, rekening houdend met de wensen van individuele werknemers. De stoelen en (paars-grijze) vloerbedekking zouden blijven.


In de receptieruimte is het gekozen kleurenpalet direct zichtbaar: groen als blikvanger op de "pilaren" tussen de ramen, zachtblauw en rood zijn links en rechts te zien in de aangrenzende ruimtes, door de glazen wanden. Op de overige wanden een rustig ecru en wit voor de benodigde licht-weerkaatsing.


De verschillende werkkamers kregen 'persoonlijke' combinaties uit het kleurenpalet. Hier werd om een rustige, bijna klassieke sfeer gevraagd. Met blauw werd de vergaderplek visueel afgescheiden van de bureauhoek in ecru.


Deze werkkamer mocht speels en fris ogen, maar moest wel rustig werken. Het gekozen groen en blauw zijn van zichzelf rustig, maar de combinatie toch vrolijk.


Dit mooie Leidse grachtenpand herbergt Residence 102 - Bed&Breakfaststudio's. De buitengevel mocht allure krijgen, wat met dit diepe rood en roomwit zeker is gelukt.


Deze studio is gelegen op de zolderverdieping van het pand. De eigenaar wilde de klassieke kleur op de balken het liefst behouden. Om daarbij wat licht en luchtigheid te brengen kozen we voor de gehele verdieping een bij balken en vloerbedekking passend oud-geel.


De voorheen wat bedompte zolderkamer werd een stijlvolle B&B-slaapkamer met een warme sfeer.


De Ideewinkel - Kenniscentrum voor Duurzame Ontwikkeling en Burgerinitiatieven in Leiden is gevestigd in een oud grachtenpand met een vrij donkere vergaderruimte. Gezocht is naar warme kleuren die toch goed combineren met de zakelijke, blauw/roze vloerbedekking.

 

 

 

 

 

(Naar boven)