Buitenwerk

Buitenwerk - Voorkleur kleuradvies


voorgevel met groene kozijnenDit huis voldeed bij de koop aan alle eisen, behalve dat de nieuwe eigenares de klassieke uitstraling niet beviel. Graag wilde ze iets moderners, maar ze vreesde dat dat bij deze steensoort niet zou passen. In de kleuren van de stenen zat echter tussen de roodtinten ook een groengrijze tint, waarbij we dit moderne groengrijs uitzochten.


buitengevel met bruine kozijnen Vergelijk de oude situatie: een heel andere uitstraling.


De eigenaren van deze twee-onder-een-kap-woning, wilden hun buitengevel meer allure geven. We kozen een rood bij de steensoort onderin, ook voor de betonnen rand boven het grote raam, en een mooi contrasterend blauwgrijs rondom de ramen. De buren gaan het voorbeeld volgen.


Een aanmerkelijk verschil met de oude situatie.


De eigenaren van opvanghuis "De Oase" wilden juist af van de kleurige buitengevels van de twee doorgetrokken woningen en aangrenzende appartementen. Na uitgebreid onderzoek in de omgeving, hoopten ze met een mooie grijstint meer rust te brengen in het beeld van de gevels. Het best passende, warme grijs werd gezocht en gevonden.


Hiernaast de oude situatie. Kleuriger, maar "gewoner".


Met het warme grijs op zowel de draaiende delen als op de sponningen, kreeg het houtwerk een modernere en voornamere uitstraling. Voor de nodige luchtigheid kozen we een (grijzige) wittint voor onder de dakgoot.


En links de oud-hollandse variant, vóór de schilderbeurt.


Deze woning kwam in het bezit van een jong gezin. Ook hun huis mocht een jongere uitstraling krijgen, zelfs graag een beetje apart. We kozen een taupe-variant, bijna aubergine, met als accentkleur een pittig rood. Het hoge voorportaal kreeg extra accent door het paneel boven de voordeur in hetzelfde rood te schilderen.


Vóór het kleuradvies was al het houtwerk grijs geweest.


 

(Naar boven)