Entree/trappenhuis Slaapkamer Kinderkamer Werkkamer

Slaapkamers - kleuradvies van Voorkleur


Deze slaapkamer kreeg een sfeervol aubergine-rood achter het bed en een tweede wand in zacht olijfgroen voor de (nacht)rust.


Op deze slaapkamerwanden zat een oud-engels groen behang. Begrijpelijk dat het heel anders mocht worden. Dit diepe paars geeft een sereen rustige sfeer.


De gangen op deze slaapverdieping kregen twee natureltinten. Eén daarvan, een lichte lei-kleur, loopt door tot in deze slaapkamer, op de wand links van de deur. Daarbij kozen we een contrasterend blauwgrijs, voor de wand naast het bed.


slaapkamer in wijnrood en zandkleurHier zochten we bij de veelkleurige gordijnen vloerbedekking uit en een zelfde kleur en een kontrastkleur voor op de wanden.


Lavendelblauw blijft de ultieme slaapkamerkleur voor veel mensen. Hier in een mooi contrast met de donkere houten vloer.


Deze slaapstudio kreeg een paarsgrijze achterwand en een bijpassend grijsbeige vloer, die ook mooi aansluit bij het natuursteen in de aanliggende badkamer. Het bed werd antracietgrijs en het geheel kreeg stijl en werd bijzonder sfeervol.


Een zachte terratint voor in deze logeerkamer, met daarbij mooi kleurende gordijnen.


In deze logeerkamer ontstond eenheid door de wand te laten aansluiten bij de kleur van de kledingkast en daarbij een gordijnstof te kiezen met daarin ook een lichtblauwe weerschijn.


Niet iedereen houdt van paars, maar hier durfde men het aan. Dit warme paars werd gecombineerd met een natureltint op de overige wanden van deze slaapkamer.


In deze slaapkamer met oude paneeldeuren overheerste het vele roomwit, waardoor er een wat oubollige sfeer hing. Bij het nieuwe behang kwam een pittig rood en voor de rust ernaast een wand in een zandkleur, met linnenkleurige gordijnen. Het wit werd witter en de slaapkamer friste op.


Licht zeeblauw en natuurlijke materialen maakten van deze nieuwbouwslaapkamer een kamer met sfeer.


Hoe romantisch kan een slaapkamer worden, met een lila geschilderde wand en mooi kleurende accessoires? En ook de man des huizes kon het waarderen.


Kinderkamers - kleuradvies van Voorkleur


Voor deze meidenkamer twee mint-tinten. Een fris effect en met veel kleuren te combineren.


Geïnspireerd door het gordijn kozen we voor deze babykamer een zachte, maar niet zoete kleur.


In deze kinderkamer is op twee wanden zonnig geel aangebracht om licht binnen te brengen. Boven het verhoogde bed een wit "venster", om het smalle kamertje niet benauwd te maken. De tegenoverliggende muur is ook wit gehouden. Aan het hoofdeinde van het bed een mooi bijpassend blauw als contrastkleur.


De bewoner van deze jongenskamer wilde flitsende, liefst rode muren. In overleg met zijn moeder werd gekozen voor flitsend blauw met geel-beige, omdat rood teveel onrust zou brengen. De geel-beige muur legt verbinding met de vloerbedekking, waarin deze kleur terugkomt. Nu het plaatje compleet is, vindt zoonlief het resultaat gelukkig ook mooi.


De jonge bewoner van deze kamer wilde blauw. Voor de afwisseling kreeg hij een blauwe en een metallic-blauwe wand. Daarnaast ook nog een fotowand in kleur.


En ook zijn broer is gek op blauw. En op New York. Om de sfeer voor hem zo rustig mogelijk te houden, kozen we ook witte wanden en zwart-wit fotobehang.


In deze meisjesslaapkamer zijn drie wanden zachtoranje en een wand hemelblauw geschilderd (foto hieronder). Met de oranje-gele vloerbedekking en de gordijnen vormt dit een harmonieus en vrolijk geheel.


De hemelblauwe muur neutraliseert het effect van de oranje muren en maakt de totale sfeer weer rustig.


Werkkamers - kleuradvies van Voorkleur


Voor deze werkkamer zochten we een lente-groen, een prima kleur om bij te werken. De poster maakt de frisse sfeer helemaal af.


De paarstint op de wand van deze op een vide gelegen werkkamer contrasteert mooi met de zwart-witte stoelen.


Entrees/ trappenhuizen - kleuradvies van Voorkleur


Deze hal werd opgefrist met een helder wit op de wanden en zeeblauw op de plafondbinten, passend bij de monumentensfeer van het oude pand. In de naastliggende keuken werd de zeeblauwe kleur doorgetrokken op dezelfde binten.


De marmeren plavuizen maakten deze gang kil, toen alles nog wit was. De zonnigheid van dit geel op het wandje én onder de trap maakt een wereld van verschil.


Ook in dit statige pand oogde de gang met de grijze marmeren plavuizen wat grauw. Met drie blauwtinten en een contrasterend helderwit voor het houtwerk, kregen gang, hal en trappenhuis allure.


Dit zachte groen onder de trap en in de garderobe-nis maakt van deze grote hal een prettige binnenkomer.


Voor de keuken, werkkamer en trap in dit woonschip werden drie kleuren gekozen, die in het trappenhuis samen zichtbaar zijn (vanuit de werkkamer).


Deze klassieke woning kreeg een klassiek geel op de lambrisering, met bijpassend marmoleum op de vloer. Het houtwerk werd roomwit.


Hetzelfde huis kreeg een pittiger kleur langs de trap naar de kinderkamers. Met de zwart-wit foto's en het witte houtwerk werd de sfeer boven moderner, door de sterkere contrasten.


In deze hal is steenblauw gecombineerd met een zacht paarsgrijs als tweede kleur. Het paars geeft extra sfeer, maar vraagt niet teveel aandacht.


Deze entree kreeg twee blauwtinten en een zandkleur. Blauw en zand zijn hier te zien vanuit de woonkamer.


Modern licht-beige, ook wel "Koffie-verkeerd" laat het witte houtwerk in deze hal mooier uitkomen.


In deze hal was het erg wit binnenkomen met het vele witte houtwerk en de hoge witte muren. We zochten bij de vloerbedekking op trap en overloop een klassiek zeegroen voor op de achterwand, beneden en boven. Achter de spiegel rechts kwam een bijpassende zachte grijstint.


Opmerking: Gekleurde wanden komen op beeldscherm indringender over dan in de werkelijkheid. In de werkelijke ruimtes is naast de gekleurde wanden voor voldoende neutrale (lichte of witte) wanden gezorgd. Op foto zijn die minder goed over te brengen.
Maar ook alleen zachte kleuren kunnen veel betekenen voor een ruimte.

(Naar boven)