Woonkamer/keuken

Woonkamers en keukens - kleuradvies van Voorkleur


woonkamer met oudroze en aubergine wandDeze woonkamer mocht moderner worden (wens van dochterlief), maar het liefst in warme kleuren. Het oudroze dat in de hoek rechts kwam, voldeed aan ieders wens. We voegden nog een auberginekleurig wandje toe om het plaatje (inclusief nieuwe bank) af te maken.


eethoek in celadonblauwIn dezelfde woning een heel andere tint in de eethoek, voor de nodige frisheid. Het werd een warm blauw (met een tintje groen), van oudsher celadon genaamd.


blauwgrijze wand achter leren bankDe bewoonster van dit huis vertrok uit de randstad naar een rustiger omgeving. De kleuren die we kozen in het nieuwe huis mochten de rust natuurlijk niet verstoren. Dit warmgrijze blauw spreekt voor zichzelf..


zachtroze keukenwandVoor de keuken in dezelfde ruimte zochten we een bijpassende rustige kleur. Deze rozige leemkleur als verrassende uitkomst geeft deze witte keuken een optimaal warmere sfeer.


woonkamer met groen-beige wandIn deze zithoek was een rustige kleur gewenst, omdat de wandkast al genoeg aandacht vraagt. In deze groen-beige tint komt het groen subtiel naar boven door het contrast met het aubergine-bruin van de bank.


woonkamer in paarstintenHet is altijd leuk als een klant openstaat voor kleuren die anders zijn dan de laatste kleurtrends. Deze prachtige grijze paarstint, met rechts een mooi aansluitend grijs-beige, geven een heel persoonlijke sfeer aan dit huis.


serre met oudroze wandIn deze serre kozen we voor deze hoge wand een tint die in het verlengde ligt van de ernaast zichtbare kleur (niet op de foto) van het metselwerk buiten.


eethoek met grijsgroene wandIn hetzelfde huis in de eethoek een grijsgroene tint, die mooi matcht met de vloer en de gordijnen en als blikvanger werkt bij binnenkomst in de kamer. Dezelfde kleur kwam ook op de achterwand van de naastliggende keuken.


woonkamer met lichtgroene en grijsgroene wandDe woonkamer in deze splitlevel-woning ligt een level hoger dan de tuin. Het uitzicht is groen, en met deze groene en warmgrijze kleur op de wanden hebben we de tuin dichterbij gehaald.


betongrijze keukenwandIn dezelfde woning ligt de keuken in het verlengde van de groene wand, een level hoger. De kleur van de keukenwand is dus naast het groen te zien. We kozen een bij het groen passende betongrijze kleur achter het keukenblad, waardoor het warme hout van het aanrechtblad extra naar voren komt.


herenhuis met profielenplafond in zeeblauwIn dit monumentale herenhuis was het oude profielen-plafond diep donkerrood, wat de sfeer nogal oubollig maakte. De nieuwe bewoners wilden  opfrissen en moderniseren, maar de oude elementen wel bewaren. We kozen voor het plafond twee moderne varianten op een oude monumentenkleur, en frisse witten voor kozijnen en wanden. Natuurlijke materialen van gordijnen en vloer maakten het plaatje af.


woonkamer met terra en licht taupe wandenHier was voorheen de wand achter de bank rood, wat deze kamer op het noorden smal en donker maakte. De witte wanden naast de haard weerkaatsten kil licht van buiten.
Dát vroeg om iets zonnigers. Deze terra-tint aan weerszijden maakt de haard tot middelpunt van de zithoek. De wand achter de bank kreeg een warme natureltint.


woonkamer met licht groengrijze wandAan weerszijden van deze schouw kwam een natureltint die een tikje naar groen neigt. In de spiegel is de tegenoverliggende groenblauwe wand zichtbaar. In de naastliggende kamer-en-suite kwam een mosgroene tint, wat een mooi verloop van kleuren geeft.


groenblauwe wand achter olijfgroene bankHier de groenblauwe wand in dezelfde woonkamer. Puur blauw en groen staan aan de koele kant van het kleurenspectrum, maar hier is te zien dat mengvormen wel degelijk warm kunnen aandoen.


olijfgroene keukenwandBij een strakke keuken in hoogglans kan een witte muur "onaf" overkomen, omdat de witten door de verschillende materialen altijd verschillend ogen. Bovendien wordt het geheel vaak wat saai. Een kleur als deze is ook modern, maar maakt het geheel warmer en sfeervoller.


woonkamer met taupe wand en roze accesoiresHier mocht ik adviseren over de kleurkeuze voor de akoestische wandbekleding en de gordijnen. Voor deze wand kozen we een taupe-kleur, die mooi matcht met de bank én de roze en paarse accessoires. Voor de gordijnen kozen we een warm Aubergine.


Op de tegenoverliggende wand in dezelfde woonkamer kwam ook een akoestische stof, in een modern gebroken wit. Ook dankzij de steenstrips ondervond deze kamer een indrukwekkende metamorfose.


woonkamer in groengrijstintenVoor deze woonkamer wilden de bewoners het liefst een rustiger en sjiekere sfeer dan voorheen. Blikvanger in de kamer is het oude orgel, waarvan de klassiek warme kleur van het hout niet mocht botsen met de wanden. We kozen een groene grijstint voor de wanden en contrasterend wit voor het houtwerk om het geheel 'sprekend' te houden. Een donkerder tint in de nis gaf het orgel een mooie plek.


woonkamer met zandkleurige wand en turquoise accessoiresDe bewoonster van dit huis is gek op zeegroen/blauw, wat te zien was aan de vele groen-blauwe accessoires in huis. Om geen overdaad van dezelfde kleur te creëren, kreeg de zithoek rondom een zandkleur, waar het zeegroen mooi tegen afsteekt. De naastgelegen eethoek kreeg wel een zeegroene wand.


oranjerode woonkamerwand Hier wilden de bewoners na een verbouwing graag een kleurrijk huis. Toch was er wel wat aarzeling om dit diepe oranjerood toe te passen op deze lichte wand in de uitbouw. Een andere wand in dezelfde uitbouw kreeg een rustiger grijsblauw. Er werden passende stoeltjes gevonden en het resultaat mag er zijn en wordt zeer gewaardeerd.


keuken met groenblauwe accentenIn de keuken van hetzelfde huis hadden de eigenaars het moeilijk gevonden om bij de roodbruine vloertegels een kleur te kiezen voor op de wanden. Het heeft ze verrast dat juist een contrasterende kleur de tegels heel mooi doet uitkomen. Dit blauwgroen kwam op één keukenwand en op de koof tegen het plafond, wat een leuk lijnenspel oplevert.


serre met licht terra wandVoor in deze eethoek met serre kozen we meubelstof voor op de stoelen in twee tinten steenrood, en een bijpassende lichte terra-kleur voor op de serre-wand. Met alle soorten daglicht op het wandje laat deze kleur zich door de dag heen van veel mooie kanten zien.


groengele woonkamerwandDeze woonkamer mocht frisser, lichter en warmer worden. Dit groenige geel, met er tegenover een natureltint, heeft de voorheen beige met terra kamer enorm opgeruimd.


loft met grijsblauwe achterwandIn deze lichte loft waren alle wanden wit. Daar wilden de bewoners vanaf, en er kwamen vier kleuren. Hier een blauwgrijs achter de boekenplanken, een kleur die in het kleed terugkomt.


loft met licht taupe en okergele wandAchter de eettafel kwam een lichte taupe-kleur, van dezelfde kleurdiepte als het blauwgrijs er tegenover. Verder een lichte leemkleur op de keukenfrontjes en een okergeel in de achterkamer. Vier kleuren toevoegen vonden ze spannend, maar er bleef genoeg wit over en het geheel werd evenwichtig en sfeervol.


woonkamerwanden in taupe en kleiDeze zithoek grenst aan een keuken en eethoek met zonnige, mediterrane kleuren. In deze hoek valt meer licht in van buiten, waardoor koelere kleuren gekozen konden worden. Deze zachte grijstinten komen subtiel uit bij de wijnrode bank en creëren een rustige sfeer.


Woonkamer in beige en zalmroseDit wandmeubel kwam mee uit het vorige huis. De bewoonster was erg gehecht aan de bijzondere kleur. We zochten er een kleur bij voor op de wand, die mooi zou aansluiten, maar niet teveel zou afleiden. Met deze warme natureltint werd het een modern ogend geheel. Zelf vond de trotse bewoonster er de stoelbekleding bij.


woonkamer met paarse wand en petrol bankHier werd mijn hulp ingeroepen voor het kiezen van bankbekledingsstof. In deze woonkamer was al zoveel paars aanwezig dat het tijd werd voor een contrastkleur. Vandaar dit frisse petrol. Met paarse kussens erop werd de bank een mooie blikvanger.


eetkamerwand in grijs lavendelOmdat dit de lichtste hoek van deze woonkamer is, maakt deze grijze lavendelkleur op de wand de eethoek niet koel, maar modern en sfeervol.


zeegroene keukenwand Deze eethoek werd pas "af", toen de achterwand een zeegroene kleur kreeg. De naastliggende wand boven het aanrecht werd bijpassend lichtgrijs.


woonkamer met aardegele wand en steenrode bankIn dit nieuwbouw-appartement wilde de bewoonster het liefst een sprekende kleur op de wand, die wél moest passen bij de aqua-blauwe gordijnen. Dat deze zonnige aardetint met haar kunstwerken én de gordijnen zo'n mooi geheel zou vormen, had ze niet verwacht. Ook voor de bank werd een aardekleur uitgezocht, in de vorm van dit warme rood. Met een kleurig en sfeervol resultaat.


zeeblauwe eetkamerwandIn de eethoek tegenover de zonnige wand kwam een zeeblauw, waardoor de keuze voor de gordijnen toch weer logisch werd, de eethoek rustig en de kamer harmonieus.


licht taupe woonkamerwandAfgestemd op de gordijnen vangt deze woonkamerwand mooi licht met deze lichte taupekleur.


keuken in terratintenDezelfde woonkamer kreeg een klein wandje in hetzelfde roodbruin als achter de halfopen keuken, uitgezocht bij het werkblad van het kookeiland.


woonkamer in okergeel en terraDeze woonkamer was door de vorige bewoners helemaal wit ingericht. Het schilderen van drie wanden, in terra, okergeel en een zandkleur, gaf een complete metamorfose. Ook rond de haard kwam een (iets donkerder) zandkleur. Dat de vloer wit bleef, valt nu veel minder op.


woonkamer mer zonnig beige wandIn dit prachtige oude pand met een moderne nieuwe wand tussen voor- en achterkamer, was alles wit. Het mocht wat warmer worden, maar we hielden ook wat overeind van de moderne sfeer door een deel wit te laten. Het romige beige hier op de linkerwand werd doorgetrokken tot in de bibliotheek erachter. Daar echter in een iets zonniger variant, omdat het koelere licht in de achterkamer daarom vroeg.


woonkamer met aubergine en zachtgroene wandDeze woonkamer kreeg een kleine aubergine-kleurige wand en een grotere wand in een groenig grijs. De open haard in de hoek bleef wit en krijgt daardoor meer accent dan voorheen.


woonkamer in taupe en zandkleurNa een verbouwing mocht alle wit een kleur krijgen. Toch hielden we de zichtbaar geworden trap en het andere houtwerk wit, voor de benodigde frisheid tussen het vergrijsde aubergine en twee natureltinten.


Deze lange muur was wel erg lang en wit. Omdat het buitenlicht vaak niet ver de kamer in komt, moesten we zoeken naar een lichte tint, die toch kleur geeft en aansluit bij het rood in de keuken. Het witte vlak achter de eettafel maakt de kamerwand los van de keuken. Op een klein wandje rechts een bijpassend antraciet.


woonkamer met naturel en oranje wandDe bewoners van deze woonkamer houden van kleurrijk, als het maar harmonieus is. We zochten een natureltint bij stoelen en kleed en een diep oranje als blikvanger en sfeermaker in de eethoek.


woonkamer in rood en natureltintDeze kleur rood en het licht vergrijsde beige werden afgestemd op de roodbruine keuken die om de hoek ligt.


open keuken in groentintenDit appartement mocht veel kleur krijgen, maar wel graag met stijl. De zachtste groentint loopt door in de woonkamer, de andere twee tinten vormen voor- en achtergrond van de witte keuken, die vanzelf ook sjieker werd.


woonkamer in zeeblauw en grijsgroen De favoriete kleur van deze bewoners laat zich makkelijk raden. Maar dit aquablauw is voor een grote wand te heftig. Het geeft witte kastjes wel een mooie achtergrond. Hier biedt het aparte muurtje in de uitbouw wel een plek voor deze kleur. De naastliggende muur werd rustiger en warmer, met een groene grijstint. De combinatie is spannend, maar toch harmonieus.


naturel wand in split-level woningDeze strak gerenoveerde split-levelwoning mocht geen zakelijke sfeer krijgen. Omdat veel wanden doorlopen naar de andere levels, kwamen de bewoners er zelf niet uit. Met deze natureltint in de zithoek en op de achterwanden van de drie verbonden ruimtes, gekozen bij de bruine vloertegels, werd de sfeer warmer en bleef het moderne karakter van de woning intact.


keuken- en woonkamerwand in naturel en dieproodDe kleuren van vrijwel alle wanden in dit nieuwbouwappartement werden gekozen op basis van alleen de bouwtekening. Moeilijker om het effect in te schatten, maar het werd een geslaagd geheel.


Hier een bijzondere combinatie van een lichte taupe en een crème-kleurige wand. Bij de uitgestalde herinneringen aan verre reizen geeft het iets exotisch aan deze hoek van de kamer.


logeerkamer met groengrijze wandIn hetzelfde appartement kreeg de logeerkamer, die grenst aan de binnentuin, een zachte grijsgroene wand.


woonkamer in paarsblauwe en roze tintenHier werd mijn hulp ingeroepen bij het kiezen van gordijnstof, die zou aansluiten bij deze paarsblauwe banken en een cyclaamroze stoel. Ook het kunstwerk in vergelijkbare kleuren vroeg om rekening mee gehouden te worden. Maar gordijnstof in dezelfde kleurstelling zou het geheel te bont maken en bovendien afleiden van de mooie kleurencombinatie die er al was. We kozen een subtiele lichte tint voor in de zithoek, en een mooi bijpassend dieper paars voor gordijnen achterin de kamer, waardoor ook dat deel meer bij het geheel werd betrokken.


woonkamer met licht oranje wandDe bewoners van deze kamer hadden al een kleurenpalet van warme en blauw-groene tinten voor ogen, maar niet duidelijk hoe dat toegepast kon worden. Zie hier het resultaat: een zonnig oranje in de zithoek...


eethoek met groene wand… en een zachte groentint in de eethoek, gecombineerd met blauwe/groene stoffen op de stoelen. Het werd een aangenaam geheel, met al deze kleuren toch rustig.


woonkamer in roodtintenDeze woonkamer met koele, witte plavuizen onderging een complete metamorfose door het veranderen van de kleuren op de wanden, van te koud paars en blauw naar warme aardekleuren.


eethoek in terratintenVoor de eethoek werden twee andere aardetinten gekozen. Het geheel werd kleurrijk en warm.


woonkamer met zandkleurige wandIn deze woonkamer met verspringende wanden kreeg de zithoek accent en knusheid door een warme natureltint in de "nis" aan te brengen.


In de woonkamer achter deze keuken, was de wand door de vorige bewoners in een moderne grijstint geschilderd. Maar grijs pakt in het Nederlandse klimaat niet altijd fijn uit: de kamer werd er donker en somber van. Deze zonnige natureltint bracht een enorme metamorfose. Voor de lichte keuken kozen we een moderne paarsgrijze tint, die mooi contrasteert met de kleur erachter.


TVkamer met licht terra wand achter bankDeze TV-kamer ligt in een nis naast de woonkamer. Dit zonnige oranje-beige, gekozen bij de bank en het kleed, maakt de sfeer warmer en knusser dan toen alles nog wit was.


gele wand boven schouwDit jaren-dertig-huis werd opgefrist met lichte herfstkleuren, afgestemd op de kleuren in de glas-in-lood ramen.


woonkamer met cyclaamroze wandPetrol, de favoriete kleur van de bewoonster, was het uitgangspunt in deze woonkamer. De eethoek kreeg een petrol wand, de zithoek een warmer cyclaamroze.


haard tegen lila wandDe tegenoverliggende, langste wand in de woonkamer mocht ook kleur krijgen, maar moest niet concurreren met de eerder genoemde kleuren. Het werd lila, gebaseerd op de glas-in-lood ramen. De schoorsteen bleef wit, om de vorm te benadrukken.


bruine wand in woonschipDit koffiebruin werd gekozen bij de aanwezige meubels en gordijnen. Het geeft de lichte woonkamer in dit woonschip warmte.


souterrain met wanden in terra en perzikDeze woonkeuken ligt in een souterrain. Door de marmeren vloer was de sfeer wat kil. Het warme terra-oranje veranderde dit compleet. Het abrikoos boven het aanrecht accentueert de bijzondere wit-tint van de raamkozijnen. Met deze keuzes was het eerste officiële kleuradvies van Voorkleur een feit.


woonkamer in lavendelblauw en cyclaamrozeDe bewoners van deze U-vormige woonkamer wilden het liefst hun favoriete kleuren lavendel en cyclaam om zich heen hebben. Lavendel kwam aan beide zijden van de haard en cyclaam op de tegenoverliggende korte wandjes in speelhoek en keuken.


woonkamer met taupe wand achter rode bankDeze warme grijstint (taupe) sluit mooi aan bij de donker houten kastdeurtjes en bij de rode banken met grijze bies, omdat er in de kleur taupe relatief veel rood zit.


woonkamer met wand in celadonblauwMet twee rode banken is er rood genoeg aanwezig, dus zochten we voor de grote wand naar een contrastkleur. Geinspireerd door het kleurrijke kleed op de vloer, kozen we een groenblauw (celadon). Omdat deze wand zoveel licht vangt door een dakraam, kan hij een koelere tint goed aan.


eethoek in natureltintenIn deze lichte nieuwbouwwoning kozen we voor de wanden terzijde van de serre een moderne natureltint. Met de steigerhouten tafel en witte stoelen een uitgekiende combinatie, met een trendy en fris resultaat.


wand achter kachel in warme leverkleurIn de sfeer van de oude plavuizen in deze woning kozen we drie tinten, waaronder dit Aubergine. Achter de bank en in de eethoek kwamen twee zachte tinten groen, voor het contrast met alle rode tinten in dit huis.


Zo ook in de keuken: een zeegroene wand, gekozen bij de kast.


woonkamer in natureltintenHier werd mijn hulp ingeroepen omdat het nieuwe parket zo tegenviel in het interieur. Bij de banken, gordijnen en wanden in koele grijsblauwe tinten leek de vloer erg oranjebruin en ongewild klassiek. We zochten voor de wanden twee neutrale tinten die meubels en vloer zouden verbinden en er kwamen nieuwe gordijnen.


woonkamer met oranje wandNadat de rest van dit huis kleur had gekregen, mocht de woonkamer ook vrolijker. Met dit pittige oranje is dat zeker gelukt. De wand aan de overzijde kreeg een rustiger kleur.


keuken in geeltintenDie rustiger kleur is hier links achterin te zien. Maar ook de keuken mocht zonniger; het werden 2 tinten geel, passend bij de keukenkastjes. De witte kast mocht goed afsteken.


woonkamer in bruintintenDeze TV met haard mocht de blikvanger van de woonkamer worden. We kozen neutrale tinten voor ombouw en wanden, passend bij de gordijnen en klassieke meubels. De nieuwe banken geven het geheel toch een eigentijdse uitstraling.


klassieke zithoek met beige wandAchterin dezelfde woonkamer werden wand, bankbekleding en gordijnen in sfeervolle herfstkleuren gekozen.


zeegroene wand in zithoekDit aquablauw sprak beide bewoners erg aan en hun lichte woonkamer kon gemakkelijk een wat koelere kleur gebruiken. Voor tegenoverliggende wandjes kozen we een lichter turquoise en een helderder groen. In combinatie met de vloer toch een warm geheel.


woonkamer met wijnrode wandDit moderne grachtenpand mocht een statige uitstraling krijgen. In de zithoek kwam een klassiek wijnrood. De schoorsteen kreeg een bij de schouw passende, lichte natureltint.


woonkamer wand in zacht blauwgroenIn dezelfde grachtenwoning kwam op de lange wand tegenover de zithoek een zachte tint, die door de één als groen en door de ander als blauw ervaren wordt.


lichtgrijze wand in appartement In dit appartement werden een rustig lichtgrijs gecombineerd met frisse groentinten.


appartement in groen- en grijstintenAchterin hetzelfde appartement een verzadigder grijs en lentegroen, voorin de rustiger varianten.


ethoek en bibliotheek met aarde-gele en terra wandToen dit huis werd verbouwd, mocht er meer kleur komen. Voor de eetkamerwand kozen we een zonnig aarde-geel en voor de bibliotheek met donkerhouten meubels een passend terra-oranje, beide afgestemd op de plavuizen vloer.


woonkamerwand in warm paarsDe bewoonster van deze woonkamer was in voor een gewaagde sprong: een warm paars dat doorloopt tot in de werkkamer op de vide erboven. Een keuze die hier (en boven!) bijzonder sfeervol uitpakte.


blauwe wand achter eettafelDeze woning ademde bij de aankoop sterk de klassieke sfeer van de vorige bewoners. Om een eigen stempel te drukken, kozen we voor een helder blauw, dat strak afsteekt tegen het wit van de schoorsteen, de gordijnen en de lamp.


woonkamer met turquoise wandDe bank en stoelen waren uitgangspunt bij het kiezen van een kleur voor deze wand. Dit blauw bevat een vleugje groen en dat maakt verbinding met het geel van de stoelen. De bewoners zochten daar gordijnen bij in dezelfde kleuren, waardoor het een bijzonder harmonieus geheel werd.


trappenhuis met poederkleurige achterwand In een ander deel van dezelfde woonruimte zochten we bij het blauw en bij de nieuwe keuken een warme natureltint voor achter de trap. Het zwarte houtwerk werd wit en de sfeer bij binnenkomst in deze kamer werd fris en modern.


witte wanden, rode bank, groene en gele eetkamerstoelenDe bewoonster van dit huis miste evenwicht in de kleuren in haar woonkamer. We zochten kleuren uit voor de nieuwe eetkamerstoelen en een bijpassende kleur voor een wandje tegenover de eettafel. Het te blauwe vloerkleed verhuisde naar de logeerkamer en het resultaat was boven verwachting: de banken komen mooier uit en het geheel voelt prettiger aan.


klassieke eetkamer met beige wandenDe bewoner van dit statige herenhuis vroeg om zachte tinten. We kozen er vier uit, voor entree, woonkamer, serre en keuken. De serre ligt rechts van deze wand en kreeg een iets zonniger variant van deze kleur, om het buiteneffect te vergroten. De groene spiegel en stoelen staan bijzonder sjiek in het geheel.


voorkamer in olijfgroenOud-groen geeft deze woonkamer een sjieke uitstraling, die past bij het karakter van deze jaren-dertig-woning op het platteland.


schouw met bruine wandenDe bewoners van deze woning waren al het crème-wit in hun woonkamer helemaal zat. Het houtwerk en plafond werden helderder wit geschilderd en de muur rond de schouw kreeg een bruine kleur voor wat kontrast en warmte. Om de hoek is nog net een nis te zien, die een lichtere bruintint kreeg, waardoor er eenheid in de kamer kwam.


woonkamer met gele wandDe bewoners van deze woning met veel oude elementen, wilden graag warme kleuren toevoegen. Omwille van het licht kozen we hier een zacht oranjegeel. Daarnaast -ook de plafondbalken- veel helder wit, om het geheel fris te houden.


splitlevel woonkamer met roodbruine strook op beige wandIn dit splitlevel huis kwam een natuurstenen vloer om vloerverwarming te kunnen realiseren. Daarbij zochten we aardetinten om ook de sfeer warm te houden. Dit roodbruin zou te heftig zijn voor de gehele tot in de hoger gelegen eetkamer doorlopende wand. Daarom van deze kleur alleen een verticale baan en eromheen een lichtere tint.


bruine wand in splitlevel woonkamerEn op de tegenoverliggende minder hoge wand een ander warm bruin.


In deze kamer kwamen twee nieuwe wandkasten waarvoor kleur gekozen moest worden. Meteen aanleiding om de hele woonkamer aan te pakken. We zochten een oker-achtige aardetint uit voor de frontjes van dit meubel, met een bijpassend off-white voor erachter. De bewoners zochten er mooie gordijnen bij.


De wandkast tegenover het hierboven genoemde meubel ligt in een nis, waar deze minder licht vangt. Daarom kregen de frontjes hier een lichtere kleur, en de achterwand een okergele tint. Maar voor de wand een iets lichter oker dan voor de frontjes hierboven, dat in de iets donkerder nis toch hetzelfde oogt.


groene wanden in keukenHoe geef je een strakke nieuwbouwkeuken sfeer als je van de natuur houdt? Groen moet je doen.


mkamer-en-suite en serre met rode, beige en groene wandDeze woonkamer-en-suite met serre mocht kleur krijgen. In de voorkamer kwam naast de schoorsteen een klein rood "pronkwandje" en op de overige wanden een rustige natureltint. De voorheen wat donkere eetkamer had een zonniger tint nodig. Het werd een natureltint die neigt naar geel. De serre erachter kreeg een frisgroene wand, waarmee de tuin als het ware naar binnen werd gehaald.


klassieke zitkamer met blauwe wandDit monumentenpand kreeg een klassiek blauwe wand waarbij de antieke meubels en plavuizen mooi uitkomen.


eethoek met grijsblauwe wandDe bewoonster van deze woning had voor in haar strak ingerichte woonkamer bij al het bruin en zwart een blauwtint in gedachten, die ze zelf niet had kunnen vinden. Hij bleek wel in mijn koffer te zitten, tussen de honderden andere tinten blauw...


eethoek in zachtgeelDe eigenaresse van deze eetkamer was niet gelukkig met de klassieke wandkast. Dit zachte geel geeft licht en warmte en contrasteert voldoende met het crème-wit om van de kast af te leiden.


zithoek met oranje wandjeDit diepe oranje werd gekozen omdat de bruinige gordijnen niet bevielen. Deze kleur laat ze optimaal wegvallen.


woonkamer in naturel en lichtblauwIn dezelfde woonkamer kwamen de witte planken voor een witte wand rommelig over. Met kleur erachter ziet het er weer opgeruimd uit. De gehele ombouw rond het trappenhuis kreeg deze grijsblauwe kleur. De lange wand er tegenover kreeg een warme natureltint. Achterin de kamer komt op een klein wandje naast de tuindeur het diepe oranje terug.


woonkamer in terra en lavendelgrijsDeze hoek van de kamer grenst rechts aan oranje-bruin gebeitste betimmering (buiten). De terra-oranje wand zorgt voor eenheid met buiten en voegt binnen extra warmte toe. In een andere hoek komt hetzelfde terra-oranje terug.


N.B. Gekleurde wanden kunnen op beeldscherm indringender overkomen dan in de werkelijkheid.
In alle ruimtes is naast de gekleurde wanden voor voldoende lichte of witte wanden gezorgd. Op foto zijn die minder goed over te brengen.
Maar ook alleen zachte kleuren kunnen veel betekenen voor een ruimte.


(Naar boven)